Burkolás - Burkolás Budapesten06-20-497-53-06Kisebb munkákat is vállalunk! Gyors és megbízható kivitelezés - hívjon minket bizalommal!

Hívjon minket, hogy ingyenes helyszíni árajánlat adására felkereshessük Önt!

burkoló, burkolás

 

A Burkolás a lakás dísze, és a lakás díszeit mindig hozzáértő burkolóra kell bízni ahhoz, hogy az valóban a lakás dísze legyen hosszú évekig. Mint minden építőipari munka, a burkolás is nagy szakmai hozzáértést igényel. Nem csak a kivitelezésre fordítanak a burkoló szakemberek nagy hangsúlyt, hanem a megfelelő, és oda illő segédanyagok kiválasztásában is. A számos fajta burkolási technológiának köszönhetően a gyártók is sok minőségi anyagot és segédanyagot fejlesztettek ki.

Burkolás: A minőségi burkoló munkákat minden esetben alapos és körültekintő előkészületek előzik meg. Sajnos régi építésű házak esetében sokszor előfordul, hogy a burkolni kívánt felület egyenetlenségeket tartalmaz. Ilyenkor nélkülözhetetlen a felület kiegyenlítése. Kisebb egyenetlenségek esetében a glettelés elegendőnek bizonyul, de súlyosabb esetben vakolásra van szükség.

Miután megtörtént a felület egyenetlenségeinek megszüntetése, illetve teljesen megszáradt a felvitt anyag, a felületet gondosan portalanítani kell. Az alapozás folyamata a megmaradt porszemeket majd megköti, így a ragasztó már tökéletes rögzítést biztosíthat.

burkoló mester Teraszok és vizesblokkok esetében szükséges lehet egyes felületes vízszigetelése. Erre a célra egy speciális kenhető szigetelő anyag szolgál, amely könnyedén felvihető az adott felületre.

Ha rendelkezünk a megtisztított és előkészített felülettel, el kell végezni a burkolatkiosztást. Jó esetben ilyenkor már kész tervrajz áll a rendelkezésünkre, de előfordulhat, hogy saját magunknak kell ezt megoldanunk. A burkolás tökéletes kivitelezése érdekében végezzünk pontos méréseket még akkor is, ha már kész tervrajz áll rendelkezésre. Sajnos előfordulhatnak kisebb pontatlanságok.

Viszonyítási vonalakra lesz szükségünk, amelyek alapján pontosan elhelyezhetjük a csempéket. A fal esetében ez relatív egyszerű, hiszen egy vízmértékkel meghatározott függőleges vonal tökéletesen megfelel. Az aljzat burkolás esetében kicsivel bonyolultabb a feladat, ugyanis pontos derékszöget kell meghatároznunk a fal síkjához viszonyítva. Nem árt, ha a viszonyítási egyenest a munka folyamatában minél tovább alkalmazzuk; ha a viszonyítást az első lerakott csempesorhoz igazítjuk, akkor egy kisebb csúszás is pontatlansághoz és ferdüléshez vezethet.

Burkolás mestere:06-20-497-53-06

Burkolás:
Ha teljes egészében magunknak kell elvégeznünk a burkolatkiosztás tervezését, akkor törekedjünk a pontos meghatározásokra. Az aljzat és a falak burkolása legyen szinkronban, a csempék pontosan kövessék egymást, illetve illeszkedjenek egymáshoz! Arra is figyeljünk, hogy a szélek esetében ne maradjon túlzottan keskeny sáv, ugyanis az elég csúnyán festhet, ráadásul az 1 centiméteres sávok már illesztési problémát okozhatnak. Ilyenkor a fal másik oldalán történő kompenzálás a megoldás, viszont ezt csak kellő előrelátással és pontos méréssel tehetjük meg.

burkolás, burkolás mester Amennyiben különböző díszcsíkokkal vagy bordűrökkel szeretnénk feldobni az összhatást, fontoljuk meg alaposan, milyen magasságban és hogyan helyezzük el őket! A vízszintesen futó csempevonalak egyszerűen beilleszthetők, ellenben a túl alacsony vagy a túl magas elhelyezés egyszerűen elrontja a dizájnt.

Ha végeztünk a burkolatkiosztás tervezésével, következhet végre a megvalósítás. Ehhez jó minőségű ragasztóra lesz szükségünk. A boltban kapható poralapú csemperagasztók vízzel kikeverhetők és azonnal használhatók. Ezt a habarcsot fogazott glettvassal visszük fel a burkolni kívánt felületre, természetesen egyenletes mennyiségben és kellő odafigyeléssel. A csempék felhelyezése folyamatosan történik; óvatos nyomogatással és ütögetéssel tudjuk a helyükre illeszteni, de 2-4 csempe felhelyezése után mindig ellenőrizzük a síkokat vízmérték segítségével is! Fontos tudni, hogy léteznek úgynevezett fugakeresztek, amelyeket a csempe sarkához illesztünk, így tökéletes és szabályos fugaszélességet érhetünk el.

Burkolás - Burkoló mester:06-20-497-53-06

A pontos burkolás talán utolsó feltétele a sarkok csempéinek vágása. Itt nagyon nagy odafigyelésre lesz szükség és nagyon alapos munkára. Ha jól dolgozunk, a végeredmény tökéletes burkolás lesz.

A burkolás utómunkálata a fugázás. Ne legyünk türelmetlenek, csak akkor kezdjünk neki ennek a munkának, ha a csemperagasztó már teljesen megszáradt! Vagyis a csempe felhelyezése után várjunk egy-két napot! Ekkor már eltávolíthatjuk a fugakereszteket, illetve bátran tisztíthatjuk a csempék külső felületét a rárakódott ragasztótól. Ezután elkészítjük a fugakeveréket, megfelelő gumizó használatával kitöltjük a réseket. Ismét némi száradási időre van szükség; erről információt találhatunk a fugaanyag csomagolásán. Kellő idő eltelte után következhet a fugamélység kialakítása. Ez a folyamat némi kézügyességet igényel. A fuga végleges száradása csak ezután következik be.

burkolás, burkolás Budapest