Festés - mázolás igény szerint06-20-497-53-06Kisebb munkákat is vállalunk! Gyors és megbízható kivitelezés - hívjon minket bizalommal!

Hívjon minket, hogy ingyenes helyszíni árajánlat adására felkereshessük Önt!

szobafestő, festés

 

 

Szobafestés - Mázolás: A mai világban elengedhetetlen a gyors, de egyben minőségi munka kivitelezése. Mi is erre törekszünk! Célunk az, hogy Ön elégedett legyen a munkánkkal és problémamentesen megoldjuk az elképzeléseit, igényeit. Több éves tapasztalat áll mögöttünk és ezt felhasználjuk, hogy minőségi munkát végezzünk.

Szobafestés-mázolás tapétázás! Minőségi munka, elfogadható áron, garanciával.

festés, festő, mázoló, szobafestő A festés - mázolás a lakásfelújítás szerves része. Átlagosan 4-5 év alatt koszolódnak el a falfelületek olyan mértékben, ami már újbóli festés-mázolást tesz szükségessé. Természetesen számos tényező határozza meg, hogy a felület milyen gyorsasággal piszkolódik; a dohányzó helyiségek falai és mennyezete akár egy-két év alatt is elszürkülhetnek, de a poros vagy párás helyiségek is gyorsíthatják az elpiszkolódás folyamatát.

Magyarországon a családok átlagosan hétévente végeztetik el a falak festését. A legtöbb esetben ez nem csak tisztasági festést jelent, hanem a környezet színeinek megváltoztatását is. Költözés vagy új lakberendezés miatt sok esetben ennél rövidebb idő után is szükségessé válik az újrafestés.

Szobafestő azonnali kezdéssel!06-20-497-53-06

Ha elpiszkolódnak a falak, döntetünk kell a saját kezű munkavégzés és egy profi szobafestő alkalmazása között. Annak érdekében, hogy alaposan számba tudjuk venni a ránk váró feladatokat, érdemes megismerkedni a festés, mázolás és tapétázás fogalmával, valamint alapvető tudnivalóival.

festő, mázoló A festés alatt rendszerint a falak falfestékkel történő színezését értjük. Mint említettük, a festés átlagos esetben 4-5 évente válik időszerűvé, amikor a falfelületek már megkopnak és elszíneződnek. Ennél gyakrabban lehet szükség úgynevezett tisztasági festésre, amit rendszerint a gyorsabban piszkolódó helyiségekben végzünk; a konyhában, fürdőben és a WC-ben. Ezek esetében a jelentős páratartalom jelent terhelést, így hamarabb alakulhatnak ki penészesedések. A konyha esetében előfordulhatnak zsírfoltok és más szennyeződések is a falakon.

Tudatában kell lenni annak, hogy a penészes felületek lefestése önmagában nem jelent hosszú távú megoldást, a penészesedés visszatérhet. Ezért penészölő készítményt kell használni a flakonon található utasítás betartásával, de azt is tudni kell, hogy ezek a készítmények rendszerint csak ideiglenes megoldással szolgálnak. A penészesedésnek mindig oka van, ezért magát az okot kell megszüntetni; amennyiben nincs vízszigetelésbeli probléma, akkor a penészesedésért a nem megfelelő szellőztetés tehető felelőssé. Végső esetben egy páratartalom által vezérelt szellőző is megoldást jelenthet.

Szobafestés azonnali kezdéssel:06-20-497-53-06

Ha teljes körű újítást szeretnénk végezni, nem csak a falak, hanem egyéb felületek festésére is szükség lehet. A mázolás kiterjedhet a nyílászárókra, fűtéscsövekre, radiátorokra vagy más felületekre.

festő, mázoló, szobafestő Az ablakok és ajtók mázolása ma már sokkal kevésbé népszerű, ugyanis a piac jelentős részét az úgynevezett műanyag vagy PVC nyílászárók uralják. Ezeket értelemszerűen nem kell festeni, viszont egy szép és minőséges faablaknak ma is ugyanúgy szüksége van ápolásra, mint korábban. A faablakok és ajtók festése sokáig a hagyományos fafestékekkel és lakkokkal történt. Ma már rendelkezésre állnak olyan vizes bázisú zománcok, amelyek nem csak könnyebben használhatók, de még gyorsabban is száradnak. További előnyük, hogy festés után nem hagynak maguk után erős szagot, illetve gyorsabban kiszellőztethetők.

Az ablakok és ajtók külső mázolásánál fontos az időjárás viszontagságai elleni védelem. Ez csakis megfelelő minőségű festék felhasználásával történhet.

Nem kapcsolódik szorosan a festés és mázolás tárgyköréhez, de a falak esztétikai tervezése során érdemes számba venni a tapétázás lehetőségét. Egyes minták igazán széppé, elegánssá vagy lakályossá teszik a szobákat. A tapéta kiválasztása mindig a térviszonyok figyelembevétele mellett történik.