Parkettázás - Parkettázás Budapesten06-20-497-53-06Kisebb munkákat is vállalunk! Gyors és megbízható kivitelezés - hívjon minket bizalommal!

Hívjon minket, hogy ingyenes helyszíni árajánlat adására felkereshessük Önt!

parkettázás, parkettázás Budapest

 

Szeretné megtudni, milyen parketta, falburkolat illik legjobban Önhöz, otthonának stílusához és melyik felel meg leginkább az igényeinek? Mi segítünk átgondolni azokat a szempontokat, amelyeket a legoptimálisabb megoldás érdekében szem előtt kell tartania.

Hagyományos parkettázás, laminált parkettázás, szalag-parketták ragasztott, szegelt lerakása a kívánt mintába. Parkettacsiszolás, világos tükörlakkozás, hézagtalanítás.

parkettázás A parkettázás minőségét egyértelműen a lerakás módja és alapos kivitelezése határozza meg. A parkettázás nem lehet tökéletes, ha nem kellő odafigyeléssel történik, illetve nem előzik meg azok a felkészülési munkálatok, amelyek a tökéletes végeredmény feltételei.

A hagyományos parkettázás rendszerint ragasztásos módszerrel történik. A munka megkezdése előtt ellenőrizni kell az aljzat egyenletességét, illetve az esetleges hibákat orvosolni szükséges. A talaj egyenletessége mellett sarkalatos kérdés a levegő páratartalma is. Az ideális végeredmény érdekében, illetve a levegő és a parketta pára- és nedvességtartalmának kiegyenlítése céljából a parkettákat már a lerakás előtt legalább két nappal az adott helyiségben kell elhelyeznünk.

parkettázás A parketta szemet gyönyörködtető, igényes és kényelmes megoldás a padlózat burkolására. Mindenekelőtt meg kell különböztetni az úgynevezett laminált padlót és a hagyományos parkettákat. Szerkezetükben és ebből adódóan árukban is jelentős eltérés mutatkozik. A laminált padlóelemek faőrleményből készülnek, amelyet dekorációs réteggel és kopásálló melaningyanta réteggel látnak el. A hagyományos faparketták pedig értelemszerűen fából készülnek, így mintázatuk minden lap esetében egyedi. Természetesen léteznek más jellegű parketta alapanyag és megoldások is, mint például a bambuszparketta vagy a csaphornyos parketta.

Parkettázás mesterfokon:06-20-497-53-06

A parkettázás tervezése előtt érdemes szót ejteni az árakról is. A hagyományos laminált padlók négyzetméretenkénti ára hozzávetőlegesen 1000 forintnál kezdődik, a minőségi faparketták árai viszont ennél jóval magasabbak is lehetnek, akár 10 ezer forintot is meghaladják. Természetesen a faparketták esetében is léteznek olcsóbb termékek; sok esetben a közepes árkategóriába tartozó és olcsóbb parketták is igazán szépek és igényesek.

parkettázó mester A parkettázás megkezdése előtt elengedhetetlen a megfelelő előkészület. Ez nem csak a bútorok kihordását és a talaj előkészítését jelenti, hanem laminált parketta esetén az „akklimatizáció” is; a laminált padlót a lerakást megelőző két-három napban az adott helyiségben kell tárolni, ahol szobahőmérsékletet és hozzávetőlegesen 50 százalékos páratartalmat kell biztosítani.

Két-három nap eltelte után megkezdődhet az érdemi munka, a parkettázás. Ekkor azonnal felvetődik az első kérdés: vajon milyen irányú legyen a lapok lehelyezése. Az általános ajánlás szerint a parkettázás folyamán érdemes arra törekedni, hogy a fény fő beesési irányával párhuzamosan történjen a lapok lerakása.

Parkettázás - Parkettázás olcsón:06-20-497-53-06

A laminált padlók esetében a lerakás úgynevezett úsztatással történik, vagyis nem történik sem leragasztás, sem közvetlen érintkezés fallal, ajtókerettel, küszöbbel.

A laminált padló esetében a parkettázás gyakorlatilag bármilyen egyenes felületen történhet, legyen szó betonról, régi parkettáról, PVC-ről... Ellenben alapvető ajánlás, hogy a letakart felület tiszta és száraz legyen. Sajnos sok esetben az aljzat egyenetlen, ilyenkor úgynevezett aljzatkiegyenlítő használatára van szükség.

parkettázó mester Egyes aljzatok esetében (pl. beton vagy kerámia) párazáró réteg fölé történik a parkettázás. A párazárás egy speciális fóliával történik, amely összeillesztése 20-25 centiméteres átfedéssel, illetve az átfedések ragasztószalagos rögzítésével történik. Fontos, hogy a fóliát legalább 3-4 centiméternyi fülekkel felhajtsuk a falakra, ezeket majd a munka végén a szegélylécek eltakarják.

A parkettázás folyamatában a laminált padlóknál az elemek eltolódása legyen legalább 30 centiméteres, így szavatolható a stabilitás. A levágott darabok természetesen nem vesznek kárba, ugyanis a következő sor megkezdhető velük. Így folytatjuk a munkát, míg végig nem érünk a teljes felületen. Végül eltávolítjuk a desztinációs ékeket a parketta felület és a falak közül.

A munka utolsó fázisában megtörténik a szegélylécek elhelyezése. Akár faparkettával, akár laminált padlóval történt a parkettázás, a szegélylécek fedik el a széleken látható réseket. A lécek rögzítése ragasztással vagy úgynevezett felfogó kapcsokkal történik. A sarkok esetében 45 fokos vágásra van szükség, de sok szegélyléc esetében vásárolhatók kész sarokelemek is.

parkettázó, parkettázás Budapest

 

Parkettázás igény szerint Budapest területén.
Parkettázás alacsony áron minőségi munkavégzéssel!06-20-497-53-06