Villanyszerelés, villanyszerelő azonnal



06-20-497-53-06



Kisebb munkákat is vállalunk! Gyors és megbízható kivitelezés - hívjon minket bizalommal!

Hívjon minket, hogy ingyenes helyszíni árajánlat adására felkereshessük Önt!

Csöpög a csap? Eltörött egy vízvezetékcső a falban? Eldugult a lefolyó? Vízórát szeretne cseréltetni, vagy felszereltetni? Szeretné felújítani fürdőszobáját?

Ha lakásában, házában elromlott, vagy cserére szorul egy olyan eszköz, tárgy, berendezés amihez szakemberre van szüksége bátran keressen meg elérhetőségeinken és mi megpróbálunk a legrövidebb időn belül segítségére lenni. Víz, villany, fűtés szerelés. Mindenféle egyéb javítás karbantartás.

villanyszerelés A villanyszerelés olyan munkálat, amelyre minden háztartásban szükség lehet időnként. Való igaz, hogy szakmunka lévén csak szakértelemmel rendelkező ember végezhetne villanyszerelést, a gyakorlatban egy villanyégő cseréjéhez mégsem hívhatunk mestert.

A villanyszerelés nem ördöngösség, megtanulható, viszont mindenkinek tisztában kell lennie az ismeretei mértékével. Aki ma tart először a kezében fáziskeresőt, az ne fogjon neki egy villanytűzhely bekötésének!

Otthoni körülmények között elvégezhetők a kisebb javítások és munkálatok. A villanyszerelés legfőbb szabálya, hogy bárminemű készülékhez csak áramtalanított, azaz feszültségmentes állapotban nyúlhatunk. Nem elég emlékezni a kikapcsolás tényére, minden esetben ellenőrizni kell!

A feszültségmentesítés legegyszerűbb és legbiztosabb módja, ha az adott készülék vezetékét egyszerűen kihúzzuk a konnektorból, ezután nem történhet baj. Ha a készülék jellegéből adódóan ez nem lehetséges, akkor a megfelelő áramköri biztosító lekapcsolásával végezhető el a feszültségmentesítés. Ugyanígy történik a konnektorok áramtalanítása is.



villanyszerelő

 

Ha a konnektor szerelésére van szükség, akkor magától értetődő módon az áramköri biztosító lekapcsolására van szükség. Elvégezhető az adott konnektorhoz tartozó biztosító lekapcsolása is, de ez esetben a próbalámpás ellenőrzés elengedhetetlen. Még akkor is szükséges a lámpás ellenőrzés, ha tudni véljük, hogy az adott konnektorhoz melyik biztosíték tartozik. A szerelés csak akkor kezdhető meg, ha a korábban világító próbalámpa nem ad fényt.

villanyszerelés A villanyszerelés során ezt az elvet több esetben is alkalmazzuk. Így van ez a villanykapcsolók szerelésénél is. Első körben feszültség alatt ellenőrizzük a hálózatot, illetve a próbalámpát, majd feszültségmentesítés után újra ellenőrizzük a hálózatot. Ilyenkor már magához a lámpához is hozzányúlhatunk, abban sem lehet áram. Ha nem vagyunk száz százalékig biztosak a dolgunkban, áramtalanítsuk az egész lakást!

Nagyon fontos tudni, hogy önmagában a villanykapcsoló nem feltétlenül áramtalanítja magát a lámpához tartozó bekötést. Nem lehetünk biztosak abban, hogy a bekötés szabályosan történt, illetve megszakad a fázis.

Villanyszerelés mesterfokon:



06-20-497-53-06

villanyszerelő Noha a háztartásokban csak ritkán van szükség villanyszerelési munkálatra, a kilazult konnektorok relatív gyakran gondot jelentenek. A villanyszerelés ez esetben is a fent leírt feszültségmentesítés után következhet. Miután meggyőződtünk róla, hogy a konnektor áramtalanítva van, következhet az előlap eltávolítása. Ez általában egy középen elhelyezett csavarral lehetséges. Az előlap eltávolítása után két újabb csavar kitekerésére nyílik lehetőség, ezek tartókörmök segítségével feszítik be az aljzatot a fal üregébe. A csavarok kitekerése után a körmök engednek, így maga a konnektor visszahelyezhetővé válik. A csavarok behajtásával, illetve az előlap visszahelyezésével el is készült a szükséges villanyszerelés. Ezután visszakapcsolható az áram a hálózatba.

Tartsuk szem előtt, hogy egy egyszerű izzócsere aligha nevezhető villanyszerelési munkálatnak, mégis odafigyelést igényel. Minden esetben csak lekapcsolt kapcsolóállás mellett kezdjünk neki a műveletnek! Vigyázzunk, a nemrég kiégett izzó még forró lehet, ezért várjunk néhány percet, míg kihűl. Véletlenül sem próbáljuk meg nedves ruhával lehűteni! A csere során csakis az izzó üvegrészéhez érjünk!

Villanyszerelés, villanyszerelő reális árakon:



06-20-497-53-06

Halogén izzó esetében rendszerint nincs szükség csavarásra, csak ki kell húznunk őket. Halogén izzók esetében viszont nem érhetünk kézzel az izzóhoz, ha mégis így tettünk véletlenül, az esetben bekapcsolás előtt alaposan meg kell törölgetni.

A villanyszerelés sok odafigyelést követel meg, ezért csak olyan munkálatnak fogjunk neki, amelyhez a szükséges tudás rendelkezésünkre áll, illetve amellyel kapcsolatban biztosak vagyunk magunkban! A villanyszerelés nem játék.



villanyszerelő

 

Villanyszerelés Budapest és Pest megye területén.
Villanyszerelő alacsony áron minőségi munkavégzéssel!



06-20-497-53-06